Akbank Artı Para Hesabı Nedir? Neler Yapılabilir?

0

Artı para, Akbank aracılığıyla getirilen hesabınızda para olmasa dahi bankaca belirlenmiş limitler dahilinde nakit veya taksitli avans çekme, günü gelen fatura ödemeleriyle beraber kredi ve kart borçlarınında ödenebilmesine imkanı sunan vadesiz TL hesabıza ilişkili kredili yatırım hesabıdır.

Akbank müşterilerine ivedi nakit ihtiyaçları olduğu zaman kullanabilecekleri, daha önceden belirlenmiş sınır doğrultusunda finansman temin edecek bir hesap sistemi üretti. Akbank Artı Para hesabı müşterilerine özel avantajlar ve fırsatlar da sunuyor. Akbank müşterilerine sunduğu bu avantajlı hesap yardımıyla müşterilerin acil vaziyetlerde kredi kartı limitlerinin dolduğu vakitlerde nakit ihtiyaçlarının karşılanması sağlanmaktadır.

Akbank Artı Para Nedir? Neler Yapılabilir?

Banka aracılığıyla müşterilerine tanınan Artı Para Hesabı şu biçimde tanımlanabilir;

  • Genel olarak kredili bir hesap sistemi deniliyor.
  • Daha önceden belirlenmiş tutar oranında hesabınıza tanınan limiti harcamalarda ve ödemelerde kullanabilir dilediğiniz zaman nakit olarak da çekebilirsiniz.
  • Verilen kredinin limiti kullanılmadığı zaman içinde herhangi bir faiz işlemez.
  • Sadece hesap sahibi olarak ATM’den para çekme benzeri bütün bankacılık hizmetlerini yapabilirsiniz.
  • Hesabın Akbank NEO Kart ‘a bağlanması sonrasında alışverişlerinizde Artı Para hesabını kullanabilirsiniz.
  • Otomatik fatura ödemesi, kredi kartı borcu, kredi taksiti veya sigorta ödemelerini dilediğiniz zaman gerçekleştirebilirsiniz.

Artı Para Hesabı Nasıl Çalışır?

Akbank Artı Para hesabı olan bireyler bu hesaptan harcama yapıp eksilere düştüklerinde gündelik olarak faiz işliyor. Daha sonrasında hesaba yatırılan bütün paralar bu hesap harcamalarından düşüyor. Şayet aynı gün içinde para çekip bir daha yatırsanız bile 1 gündelik faiz işlemesi görünüyor. Aynı sürede Artı Para hesabıyla yapılmış olan harcamalarda hafta sonuna denk gelmesi halinde ödemeleriniz en yakın iş günü hesaba yansıyacaktır. Bundan ötürü hafta sonu yatırdığınız ödemeler Pazartesi hesaba geçeceği için bütün hafta sonu gündelik faiz işlemektedir.

Asgari ödemelerin yapılmaması şeklinde hesabınız askıya alınıp asgari meblağı son ödeme tarihinden öncesinde ödemeniz şeklinde tekrardan açılır. Son tarih itibari ile 14 gün içinde ödeme yapılmaması şeklinde hesap askıda kalır. Akbank hesap ekstrası maillere ücretsiz olarak gönderilir fakat istenirse eve posta olarak ta gönderiliyor. Şayet ekstrenizin eve posta olarak gönderilmesini istiyorsanız Akbank bu işlem için sizden 1.5 TL talep ediyor .

Akbank Artı Para hesabının faiz oranları ise şöyle;

  • 100 TL borç için ise gündelik faiz meblağı %0,06 ve fon meblağı %0,01 olduğundan ötürü toplamda gün sonunda yapılacak geriye ödeme 100,07 TL olmaktadır.
  • Yine 100 TL borç için ise haftalık faiz oranı %0,43 ve fon meblağı ise %0,06 olarak yansıyor. Araya vergilerde girdiği zaman hafta sonunda yapacağınız ödeme 100,51 TL olmaktadır.
  • Son olarak 100 TL’lik borç için ise aylık faiz oranı %1,84, fon meblağı %0,28 ve vergiler dahil olmak üzere son ödeme durumu 102,21 TL olarak karşınıza çıkmaktadır.

Akbank Artı Para hesabına müracaat etmek için nüfus cüzdanı fotokopisi, son ödemeye ait rastgele bir fatura veya ikametgah belgesi, gelir vaziyetini gösteren bir belge, maaşlı çalışanlar için ise son ay ki maaş bordrosu, serbest meslek çalışanları için ise ticaret sicil kaydı veya vergi levhası benzeri belgeleriyle en yakın Akbank şubesine gitmeniz yeterli olacaktır.

Artı Para limiti düşürme ya da yükseltmek amaçlı banka web şubesi aracığı ya da kendi şubenize müracaat etmek suretiyle yapmanız mümkün azama limit 10.000 TL ile sınırlandırılmaktadır.

Artı Para Faizi ve Hesap Kapatma

Açılan hesapların kapatılması için öncelikle borcun kapatılması gerekir banka şubesine başvurma ya da telefon bankacılığı marifetiyle kapatabilirsiniz. Faiz oranları ise kredi kartlarına tatbik edilen faiz oranları uygulanmaktadır. Normal 1.82 olan faiz gecikmeye düşmesi şeklinde ise 2.02 aylık faiz olarak uygulanır. Ödenmeme halinde ise kredilerde tatbik edilen prosedür uygulanır ve 3 dönem kesintisiz ödenmez ise de yasal takip sonrasında da icraya düşmektedir.

NOT : Yazımızda bahsedilen faiz oranları ve maliyetlere piyasa şartlarına göre değişkenlik gösterecektir.


Bu sitede yayımlanan hiç bir yazı, resim ve benzeri içerik YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Sadece bilgi verme amaçlıdır.


Leave A Reply